Buitenringinfarct

Buitenring Parkstad HeerlenWie weet wordt Buitenringinfarct wel het nieuwe woord voor de mensen langs de nieuwe Buitenring Parkstad Limburg.

Bijna is het zover. Op 8 januari om 22 uur zal de Randweg in Hoensbroek gesloten worden voor alle verkeer tot April 2018. Met 2 bypasses zal het nodige verkeer omgeleid gaan worden. Een deel zal door Vaesrade moeten rijden. Wat zullen die mensen in Vaesrade blij zijn met het verkeer dat dadelijk langs komt. De Hommert in Vaesrade naar boven rijdend denk je linksaf de Hommerterweg op te gaan, en voor de bewoners van Amstenrade rechtsaf, de Hommerter Allee op te gaan. Helaas… daar steekt men toch even een stokje voor, (Of is het een verkeersbord ?)

Vanaf de Hommert moet je toch even doorrijden tot aan het verkeerslicht bij Mariarade en van daaruit linksaf richting St. Jan, bij de St. Jan kan men dan eindelijk linksaf richting Amstenrade. De slimmerikken die menen via de Veldgaard richting Amstenrade te rijden… Als het te druk wordt zullen ook daar maatregelen getroffen worden.

Voor de Mensen die naar Schinnen en Oirsbeek geldt natuurlijk dezelfde route. Ook zij moeten de weg volgen tot aan de Hommerter Allee (via de St. Jan) en vervolgens bij de Hommert Rechtsaf richting Schinnen / Oirsbeek. (Hoezo Milieu ? Dat stukje omrijden kost weer een slok benzine per auto. Ook weer lekker slim over nagedacht). Als je naar Heerlen moet om te werken is de route via de Akerstraat in Hoensbroek natuurlijk geblokkeerd want het gemakkelijkste is alles openbreken en ervoor zorgen dat de mensen zich gaan ergeren aan de situatie zodat uiteindelijk, als dat stuk Buitenring gereed is, men opgelucht (of is het opgelicht) is met de Buitenring, want het gaat toch ineens sneller dan die maanden vooraf aan de oplevering. (Yeah right)
Dat je strakjes naar Heerlen een paar kilometer moet omrijden omdat je niet in Nuth meteen de snelweg op kunt maar eerst richting Schinnen de Fly-Over moet pakken denkt (nog) niemand aan wellicht.

Ik laat mij verrassen en hoop natuurlijk het beste, maar de komende maanden zie ik een groot verkeersinfarct ontstaan in en om Vaesrade, Hoensbroek en Amstenrade. Ik kan alleen maar hopen dat ik ongelijk krijg, maar blij ben ik met dat stuk asfalt in de omgeving niet. Tot nog toe is er niemand die mij positief heeft kunnen overtuigen.

Zo moest dit toch even kwijt.