Amstenrade.net en de nieuwe AVG

Met ingang van 25 mei a.s. moeten alle bedrijven, stichtingen, verenigingen etc. voldoen aan de nieuwe eisen met betrekking tot persoonsgegevens.

Nu is het zo dat amstenrade.net niet de mogelijkheid biedt om te registreren en dus persoonsgegevens niet bewaard worden echter….. ook een foto op amstenrade.net bevat persoonsgegevens.

Persoonsgegevens zijn alle informatie over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Denk hierbij aan een naam of foto, maar ook aan bijvoorbeeld een e-mailadres, IP-adres of cookie-ID. Ook gepseudonimiseerde gegevens zijn nog steeds persoonsgegevens, omdat het nog steeds mogelijk is die persoon te identificeren (ook al moet je er bijvoorbeeld meerdere databases van verschillende partijen voor combineren).

Kort samengevat wordt het dus bijna onmogelijk gemaakt volgens de nieuwe Europese wet om nog verslagen met persoonsnamen, foto’s en films van evenementen te plaatsen op deze website. 
(Gelukkig dumpt iedereen alles zomaar op Facebook, Instagram en andere socialmedia zonder ook maar verder hierbij na te denken, maar denk eraan, een foto met jezelf erop zal wel mogen, maar als er nog een herkenbare persoon op de achtergrond staat …. dat mag dan eigenlijk niet zonder toestemming van die persoon) Best ingewikkeld allemaal, ik ben er in elk geval nog niet uit.

%d bloggers liken dit: