Beloafd is beloafd !

Ongeros AmstenradeHet is niet de eerste keer dat Ongeros moet uitwijken voor de première van een nieuw seizoen. Maar Oirsbeek is voor de vereniging bekend terrein en in Partycentrum de Oirsprong worden spelers en crew altijd fantastisch opgevangen…….. en de spelers, regisseur en alle medewerkers hebben ook nu weer een fantastisch 1e weekend beleefd.
Het programmaboekje geeft aan, dat “Beloafd is Beloafd” een tragikomedie is, waarin evenwel genoeg te lachen zou zijn. Er is geen gordijn voor het decor; de bezoekers zien bij het binnenkomen meteen een prachtig en strak decor, dat aangeeft dat we vanavond een ander toneelstuk te zien krijgen dan we gewend zijn.
Op de bank ligt een vrouw (Emma) te slapen. Er komt een man (echtgenoot Louis) binnen die triest naar de vrouw kijkt en haar over het hoofd aait. Hij wil weer vertrekken, maar als de vrouw zegt dat ze wakker is volgt er een gesprek, waaruit duidelijk wordt dat ze haar leven gaat beëindigen.

De echtgenoot wil zelf eigenlijk ook niet meer verder, maar zij dringt er op aan, dat hij verder moet, zelfs met een andere vrouw als de gelegenheid zich voordoet en aan het eind zegt ze: Beloafd is Beloafd, denk daaraan.

Kort hierna komen een tweetal dames binnen, dochter Alice en schoonzuster Charlotta, gevolgd door een arts, Emma krijgt even later zeer rustig een spuitje en even later verdwijnt ze door de deur als een geest in de mistige nacht. Ook Louis verlaat de kamer, verdrietig, zonder naar zijn dochter en schoonzus te kijken.
Na de begrafenis begint het al. Iedereen wil het “beste” voor Louis. Dochter Alice en schoonzus Charlotta regelen al een huishoudster (Suze) voor een aantal dagen per week.
De geest van zijn vrouw pusht hem regelmatig met zijn belofte en hijzelf zit steeds te piekeren over de toekomst. Charlotte en Suze zien wel iets in een relatie, maar Alice denkt aan de erfenis en als er dan ook nog bij toeval een aantrekkelijke jonge vrouw op het toneel verschijnt, dan volgen de “moeilijke” situaties vanzelf.
Uiteindelijk lijkt alles goed te komen, maar er volgt toch nog een verrassend slot.
Ga kijken en beleef een mooie avond.

De volgende voorstellingen:

Amstenrade Bie de Veldwachter (Uitverkocht !)
Zaterdag 18 jan. zaal open 19.00 u. aanvang 20.00 u.
Zondag 19 jan. zaal open 18.00 u. aanvang 19.00 u.

Heerlerheide Corneliushuis
Zaterdag 7 maart zaal open 19.00 u. aanvang 20.00 u.
Zondag 8 maart zaal open 18.00 u. aanvang 19.00 u.

Oirsbeek Partycentrum de Oirsprong
Zaterdag 14 maart zaal open 19.00 u. aanvang 20.00 u.
Zondag 15 maart zaal open 18.00 u. aanvang 19.00 u.