“Ik ga toch niet de drank voor hun betalen.”

Nu heb ik uw aandacht en zou ik die toch nog graag even willen vasthouden.
Waarom ? U kent het beslist: De jaarlijkse rondgang van de verenigingen met hun donateurs-/erelidskaarten.

Zelf hoor ik de opmerking ook wel eens en probeer dan, net zoals hier, even uit te leggen waarvoor die leden van de verenigingen bij u aanbellen.
Nee, het is niet voor een hapje of drankje voor de leden. Subsidies en sponsoren zijn tegenwoordig moeilijk te vinden terwijl de kosten steeds hoger worden. Of het nu een Voetbalclub, Carnavalsvereniging, Harmonie, Schutterij, sportvereniging of andere vereniging is, het geld gaat niet in de zakken van de leden om daar eens lekker de buik van vol te eten of drinken.

Het in stand houden van een vereniging kost nu eenmaal geld, veel geld. Wat te denken aan onderhoud van instrumenten, opleidingen, kleding, gebouwen, terreinen, zaalhuur enz. enz. daar gaat enorm veel geld in zitten.
Als lid van een vereniging betaal je contributie en daar krijg je veel voor terug. Als voorbeeld de schutterij:

Wat je als muzikant krijgt:

– Een uniform, inclusief Helm, Koppel.
– Het instrument inclusief opleiding.
– De partituren.

Andere verenigingen hebben andere kosten dat moge duidelijk zijn, maar allemaal zijn ze afhankelijk van de vrijgevigheid van de bewoners uit het dorp. Het zal nog een klein jaartje duren voordat de ronde langs de deuren zal plaatsvinden, maar ik hoop dat u dan nog even denkt aan het bovenstaande.

%d bloggers liken dit: