Meet the locals

bordOp 11 juni 2022, is er door de gemeente Beekdaelen een bord geplaatst bij de parkeerplaats tegenover Kasteel Amstenrade. Dit is gedaan in samenwerking met Stichting Beschermd Dorpsgezicht Amstenrade. (https://stichtingbda.nl).

Een lang gekoesterde wens van Stichting BDA was plaatsing van borden die de kern van het beschermde dorpsgezicht zou aangeven. Nu is het zelfs een stapje verder en laat het bord meer informatie zien zoals een filmpje met een van de bestuursleden van de stichting Martha Smyth-Hamers. Zij vertelt hier meer het Beschermde Dorpsgezicht. 

De film is online en naast het bord wordt ook bekendheid gemaakt via de website van Visit Zuid-Limburg met de daarbij horende Facebook pagina en Visit Beekdaelen.

Op deze laatste pagina staan de diverse andere filmpjes van Beekdaelen om te bekijken en natuurlijk wordt ook de film van Amstenrade daar geplaatst.

Enkele links:  Visit Zuid-Limburg | Facebook     https://www.visitzuidlimburg.nl/zoekresultaten/?q=amstenrade

en Meet the locals

Zo zal ook Amstenrade weer meer op de kaart gezet worden mede dankzij de contacten welke er indertijd gelegd zijn met de Gemeente Beekdaelen waardoor een en ander binnen enkele maanden rond is gekomen!