OP BERENJACHT !!

Wie goed rondkijkt tijdens zijn of haar coronawandeling, heeft het misschien al opgemerkt: her en der zitten knuffelberen aan het raam. Dat is het gevolg van een populaire oproep op de sociale media: plaats een knuffelbeer aan je raam, en ga met je kinderen op berenjacht. 

De berenjacht komt overgewaaid uit Australië en het Verenigd Koninkrijk. Het populaire prentenboek ‘We gaan op berenjacht’, geschreven in 1995 door Michael Rosen en Helen Oxenbury, diende als inspiratie. Sinds kort verschijnen er ook bij ons heel wat oproepen op sociale media, allemaal met dezelfde boodschap: plaats een beer aan het raam voor de berenjagers.

Omdat speeltuinen en parken gesloten zijn, is er wel wat extra creativiteit nodig om het buitenspelen spannend te houden. Berenjagen dus. De regels van die berenjacht zijn simpel: plaats een beer aan je eigen raam en zoek tijdens een wandeling in jouw buurt naar andere beren.

Let wel, het is niet de bedoeling dat de berenjacht een groepsgebeuren wordt. Het moet vooral dienen als welgekomen afleiding tijdens de lokale en soms eentonige wandeltochtjes in de eigen buurt.
Intussen zijn er al zoveel beren te spotten dat er zelfs spelletjes aan worden gekoppeld, waarbij kinderen na ontdekking van een beer moeten springen, een liedje zingen (twee beren achter het raam, dat is dan ‘Ik zag twee beren’ uit volle borst) of een rondje moeten draaien.